You are here: Home » Inredning » Förbered lägenheten för fotografering

Förbered lägenheten för fotografering

Att flytta är ett naturligt steg i livet och något som de flesta gör i alla fall ett par gånger i livet. Om man bor i en hyreslägenhet brukar det inte vara något större projekt att flytta, då man inte själv ansvarar för vem som ska ta över lägenheten. Men om man däremot bor i ett hus eller i en bostadsrätt som man har köpt för egna pengar så är det viktigt att man får tillbaka så mycket som möjligt av det man gav för sitt boende, och allra helst vill man gå plus.

En av de allra viktigaste faktorerna för att öka värdet på sitt boende innan försäljning är att se till att styla så gott det går, det är något som visat sig öka värdet och just därför är det en bra idé att lägga en del tid på detta innan man tar kontakt med en mäklare och bokar in en fotografering, allt för att lägenheten eller huset ska visas från sin bästa sida när det är dags. En stylist kan hjälpa en med detta och komma med tips och råd som man kanske inte hade tänkt på själv. Ofta blir man lite hemmablind och ser inte alltid vilka sidor i hemmet som borde framhävas, till exempel genom att man byter ut dörrarna till innerdörrar i glas för ett bättre ljusinsläpp.

Överlag är det mycket viktigt att man rensar så mycket man bara kan inför en fotografering. Till skillnad från en visning där folk ska komma och titta på lägenheten så behöver man inte vara riktigt lika noggrann vid en fotografering. Vid en fotografering finns fortfarande möjligheten att stuva undan saker i skåp och garderober eller i det rum som inte fotas för tillfället, eftersom det ändå inte kommer att synas på bild. Under visningen är det däremot viktigt att även rensa i garderober. Framförallt är det bra att rensa i fönster, eftersom man vill kunna se hur utsikten ser ut. Man bör även ta bort onödiga saker i köket och endast lämna framme några snygga detaljer så som en kaffebryggare, kokböcker och en tvålpump.

I sovrummet bör man bädda ungefär som en hotellbäddning med enfärgade sängkläder och gärna med ett överkast. På sängborden kan man ställa en växt eller en dekorativ lampa. En tumregel är att ta bort alla personliga saker och föremål som tyder på att någon bor där – den som ser bilderna ska enkelt kunna föreställa sig detta som sitt eget hem! Alltså måste tavlor med porträtt, kläder, tandborstar och liknande plockas undan, även vid fotograferingstillfället. Det kräver alltså en hel del jobb att förbereda lägenheten eller huset, men det blir helt klart värt det när man väl får det sålt och förhoppningsvis går med vinst.