You are here: Home » Inredning » Förnya din heminredning

Förnya din heminredning

Det händer att vi tröttnar på den inredning vi har, speciellt om vi haft samma stil på hemmet under en längre tid. Då finns det några tips på hur du kan förnya din inredning, utan att behöva spendera flera tusen kronor. Att förnya stilen behöver inte innebära nya möbler, ommålning av väggarna och liknande. Det kan räcka med att du byter ut ett par mindre saker eller ställer in en extra blomma på bordet.

Skåp och lådor

Ett enkelt sätt att uppdatera din inredning en aning är att fokusera på alla skåp och luckor. Du kan till exempel måla om dessa till en ny färg. Men har du inte orken till att måla kan du fokusera på handtagen och knopparna. Dessa är väldigt enkla att byta ut och det finns ett stort utbud med olika varianter. Köket får en helt ny look genom att endast ha nya handtag på alla skåpen.

Tapetsera en vägg

Vill du göra en litet större förändring kan du fokusera på väggarna. Du kan antingen måla om ett rum eller hänga upp tapeter. Det finns ett stort utbud hos Boråstapeter som du kan välja mellan. Det behöver inte vara en tapet som verkligen sticker ut; det går lika bra med en som går i samma färger som resten av inredningen, men kanske med ett trevligt mönster.

Blommor och grönt

En blombukett kan vara allt du behöver för att liva upp ett tråkigt rum. Allt du behöver är en vacker vas och ett antal fina blommor. Detta kostar inte mycket och tar heller inte lång tid. Men det kan ge ditt hem en helt ny känsla. Detsamma gäller med gröna växter ifall du föredrar sådana framför färgglada blommor.

Nya mattor

Ett sista sätt som du kan förändra inredningen i ditt hem är genom att byta ut mattorna. Detta kommer göra en ganska stor skillnad. Men det du bör komma ihåg är att vissa mattor, speciellt de större, kan kosta en hel del. Ta därför först reda på ifall det här är någonting du har råd med om du inte känner dig bekväm med att spendera så mycket pengar.