You are here: Home » Inredning » Hållbar och billig inredning

Hållbar och billig inredning

Några av de hetaste trenderna inom heminredning handlar om hållbarhet och klimatsmarta alternativ. En stor fördel med denna miljövänliga trend är att den även är vänlig mot din plånbok! Idag går det att inreda trendigt och billigt på samma gång.

Innan du sätter igång att köpa in nya möbler och detaljer är det smart att ha en plan och en budget. På så sätt minskar du risken för felköp som du ångrar under lång tid framöver. Många inköp går att göra billigt på andrahandsmarknaden och du kan även med enkla medel fräscha upp din befintliga inredning.

Loppis och återbruk

För att lyckas med en hållbar och billig inredningsstil är första steget att titta på vad du redan har. Slit och släng-principen hör inte till hållbarhetstrenden utan återbruk och second hand-inköp är förstahandsvalen. Kanske har du möbler som sett sina bästa dagar men som du kan förvandla med lite arbete och en snygg målarfärg? Om du har tummen mitt i handen kan du anlita en god vän som lagar en trasig möbel mot att du hjälper till med något annat i utbyte.

Har du möbler eller inredningsdetaljer som du inte vill ha kvar är det bra om du kan skänka eller sälja dem istället för att slänga. På flera sidor online finns det bytes- och köp- och säljmarknader. Eller varför inte anmäla dig till en loppis och sälja dina saker vid ett och samma tillfälle? Det är ofta smidigt att samla ihop många saker och sälja dem under en dag istället för att ha många annonser på nätet som tar tid att hantera.

Om du ska flytta hemifrån och ska möblera ett hem från grunden gäller det att inte bli för ivrig. Ta chansen att verkligen lyckas med en enhetlig och stilren inredning. Låt dig inspireras av inredningskonton på sociala medier och inredningsmagasin online. Idag finns mängder av tips på hur du inreder ett hem med enbart loppisfynd och annan återbrukad inredning.