You are here: Home » Inredning » Inred en snygg bokhylla

Inred en snygg bokhylla

”Ett hem utan böcker är som en kropp utan själ”, lär någon ha sagt, och även någon som inte är litteraturälskare kan sannolikt hålla med om att böcker tillför något till ett hem – personlighet, historia och fantasi, till exempel, liksom utmärkta samtalsämnen när man har gäster på besök. Men för att böckerna ska komma till sin rätt gäller det att de får en fin inramning, och det får de bäst genom att man lägger ner lite extra tid och eftertanke på att inreda sin bokhylla.

Ett snyggt sätt att ge sin bokhylla färg är till exempel att klä bakstycket av bokhyllan med en tapet med ett vackert eller häftigt mönster. Då är det såklart viktigt att böckerna man ställer dit matchar färgerna i tapeten. Genom att varva böcker med prydnadsföremål kan man skapa en riktigt chic bokhylla, där både böckerna och prydnaderna, såväl som tapeten, lyfts fram.

Något som dock är viktigt att tänka på när man inreder bokhyllan, oavsett vilket modell man har eller vilken färg man väljer, är att man inte ska överbelamra hyllorna. Det gäller att tänka praktiskt: varje sak som man ställer dit på hyllorna är en sak som man måste lyfta upp när man ska damma hyllorna. Ett sätt att lösa det är så klart att fylla bokhyllan helt med böcker – då finns det inte plats för dammet att lägga sig. Det blir också en väldigt snygg inredningsdetalj att ha en vägg eller en del av en vägg helt täckt med bokryggar. I gengäld kommer man dock att behöva ta hand om allt damm som kan ha lagt sig bakom böckerna den dag man flyttar. Upptäcker man då ett veritabelt berg av damm kan det vara lockande att lämna över städningen till en städfirma. Du kan enkelt hitta en städfirma som kan hjälpa till med flyttstädning i Skellefteå eller andra städer på Qleano.se.