You are here: Home » Inredning » Inred med inbyggda garderober

Inred med inbyggda garderober

Att ha en inbyggd garderob är ett smidigt sätt att slå två flugor i en smäll när man inreder sitt hem. Dels skapar man ett smidigt förvaringsutrymme som sväljer mycket, dels förhöjer man stilen i rummet och ger hela ens hem en mer påkostad känsla. En inbyggd garderob blir en del av rummet på ett helt annat sätt än en fristående garderob (både bokstavligen och bildligt), och kan göra att både insidan och utsidan av garderoben känns mer rymlig. Det behöver inte heller vara så svårt att bygga en inbyggd garderob.

Det första man måste göra är självklart att bestämma sig var garderoben ska stå någonstans. Fundera på hur stor garderob du behöver, och prova att markera ut måtten med maskeringstejp på golvet. Då ser du både om garderoben får plats och kan få en känsla för hur rummets dimensioner kommer att bli med garderoben på plats.

Nästa sten är att bygga stommen, först med reglar som skruvas fast i väggarna, sedan med panel som spikas fast i stommarna. Panelen blir garderobens ”väggar”, varför det är bra att välja en som matchar rummets väggar – i alla fall om man vill att garderoben ska smälta in i rummet så mycket som möjligt.

När utsidan av garderoben är på plats är nästa steg att inreda den med hyllplan, stänger eller vad man kan tänkas behöva. Sedan kvarstår bara att skruva fast gångjärn och sätta dit en dörr.

Ett sätt att både göra byggprocessen snabbare och spara pengar är att beställa byggmaterialet till garderoben på Byggmax.se. Där hittar du allt du behöver, från plank till spikar och panel. Gå in här för att se deras sortiment.