You are here: Home » Inredning » Inred och fixa till hemmet inför försäljning

Inred och fixa till hemmet inför försäljning

Börjar det bli dags att sälja huset eller lägenheten? Här gäller det att tänka strategiskt, inte enbart vad gäller priset på bostaden utan också det visuella. Det är mycket viktigt att den potentiella köparen ska kunna se sig själv bo i den bostad som är till salu. Här nedan ska vi ge tips på hur du kan förbereda lägenheten eller villan inför en visning.

Värt att tänka på styling

Av alla de bostäder till salu som finns ute på marknaden är det alltid de som är snyggt stylade som sticker ut. Det är faktiskt de små detaljerna som gör störst skillnad, vilket innebär att det inte behöver vara särskilt kostsamt att få till en attraktiv bostad. Ett fat med frukt, några snygga ljuslyktor och blommor i en vas gör enormt mycket för den totala upplevelsen.

Något som däremot är ganska motbjudande och inte ger något ha-begär alls är ett belamrat hem. Städa därför undan alla onödiga prylar för att ge ytorna en “ren” look. Undvik med andra ord högar av småsaker på skåp, nattduksbord och andra ställen där det är alltför lätt att tillfälligt göra sig av med både det ena och det andra. Likaså är det bra med en städad och välorganiserad bokhylla som är fri från skräp (här menas dock inte litteraturen…).

Lika viktigt som att styla är att ordna med små reparationer här och där. Efter att ha bott ett tag i en bostad är det lätt att bli hemmablind. Plötsligt ser du inte längre de småsaker som borde fixas till, vilket kan vara allt från taklister som saknas till revor i tapeten. Det här är relativt billiga åtgärder, så se till att fixa dem innan det är dags för visning.