You are here: Home » Inredning » Lyft hemmet med färg

Lyft hemmet med färg

Ditt hem är din borg och din trygga plats i tillvaron. Under coronatider kanske du till och med tillbringar ännu mer tid i hemmet. Det gör ju att det är ännu viktigare att du gillar vad du ser när du går in genom dörren. Gör du inte det är det lätt att tänka att du måste köpa massor av nya inredningsprylar, men det finns enklare sätt än så för att skapa en helt ny känsla. Använd dig av färg.

Måla en fondvägg

Visst kan du tapetsera när du vill ha en fondvägg, men det är faktiskt oftast ännu bättre att använda sig av färg. Fördelarna med färg är att du kan välja exakt nyans, du behöver inte mönsterpassa och det blir ofta billigare. Om du känner dig osäker på underarbete så är det smartast att anlita en målare så att resultatet blir bra. Hos https://k3måleri.se hittar du enkelt målare i ditt område. När du ska välja färg är det bra att tänka på några saker. Vill du ha det mörkt och mysigt, eller ljust och fräscht? Tänk också på hur olika färger påverkar oss. Grönt är till exempel lugnande, medan gult är uppiggande.

Förnya möblerna

Känner du inte riktigt för att måla en hel vägg? Då kan du ändå förnya mycket genom att måla de möbler du redan har. Var försiktig bara, så att du inte ger dig på gamla, värdefulla möbler från Ikea. De kan ha ett stort andrahandsvärde i ursprungligt skick. När du bestämt dig för vad du vill måla är det dags att välja färg. I ett ljust rum är kontraster snyggt och ger djup. Mot en vit vägg kan ett mörkt skåp vara en riktig hit. Vill du ha ett blickfång så kan du välja någon stark färg som sticker ut. Det är också fint att måla flera möbler i samma nyas för att skapa en helhet.