You are here: Home » Inredning » Mysiga uterum

Mysiga uterum

Det finns väl inget härligare än att under den ljusa årstiden njuta av hemmets uterum eller balkong? Det finns ett par enkla frågor att ställa sig om du har huvudbry kring hur du ska tänka när det kommer till rummets inredning. Är det ett rum där du ofta samlar familj och vänner eller är det mest bara du som njuter av det på egen hand? Kanske sitter du ofta själv och läser en bok eller avnjuter semesterlunchen? Oavsett vilket så handlar det om att maximera ytan på allra bästa sätt.

Hur inreder jag på bästa sätt?

Fundera på vad du kan få plats med och låt dig inspireras av följande inredningstips. Det bästa du kan göra om du har ett mindre uterum eller balkong är att inreda på höjden. Använd dig av hyllor som du kan förvara tidningar och porslin på, samtidigt som du låter en blomma eller växt slingra sig längs med hyllplanen. Då får du både förvaring och en lummig miljö. Köp klappbord och stolar som du enkelt kan fälla ihop och stuva undan när de inte används. Om du däremot har en större yta kan du sätta in en dagbädd, en alldeles perfekt möbel som bjuder in till skön avslappning. Häng ljusslingor i taket och låt färgglada blommor sätta pricken över i:et . En vacker slöjgardin skänker ljuvlig skugga under varma sommardagar.

Ta tillvara på hela dagen

Vem är det som har sagt att man bara kan njuta av sitt uterum under dagen och kvällen? Varför inte nyttja ditt uterum som extrarum när det kommer gäster över sommaren? Om du har ett uterum eller inglasad balkong som går att låsa eller som är beläget på högre höjd kan du använda det som sovplats. Bädda upp uterummets soffa eller lägg in en uppblåsbar madrass och vips så har du utrymme för övernattande gäster. Det finns inget mysigare än att vakna av fåglarnas kvitter en varm sommarmorgon. Ett tips är att sätta upp gardiner som går att dra för, dels som insynsskydd, men också för att tillfälligt stänga ute en tidig soluppgång. Omfamna sommaren och trevligt umgänge och bjud in till härliga stunder i uterummet.