You are here: Home » Inredning » Så skapar du en miniträdgård på balkongen

Så skapar du en miniträdgård på balkongen

Älskar du blommor och växter, men bor i lägenhet? Om du har en balkong eller altan kan du skapa en miniträdgård även om du bor i lägenhet. Här kommer tipsen på hur du kan skapa din egen oas mitt i stan.

Skapa balkongliv

Det är härligt att ha en balkong. Ett eget litet krypin som samtidigt är utomhus. Om du längtar efter mer grönt i ditt liv kan du förvandla din balkong eller altan till en miniträdgård. Självklart är det lättare ju större yta som du har att använda, men även en liten balkong kan bli en oas. Det första som du behöver göra är att besluta dig för vad som är viktigast: blommor, grönt eller att odla. Du måste också tänka på vilka utemöbler som du ska använda. Kommer du bjuda hem vänner och ha fest ute på balkongen eller kommer det som mest att sitta två eller tre personer? Även om det är mysigt att sitta i all grönska, så vill de flesta ändå slippa gröna blad i ansiktet. Tänk också på att försöka inreda balkongen så lättstädad som möjligt. Det blir lättare att hålla ordning då.

Grön oas

För att skapa en grön oas kan du dels använda blomsterlådor, dels krukor med både blommor, träd och buskar. Om du vill odla på din balkong finns det fina miniväxthus som passar perfekt. Om din balkong ligger i söderläge kan du odla både tomater och gurka. Du hittar både mycket inspiration och miniväxthus, snygga blomlådor och krukor i alla storlekar hos www.wexthuset.com, som har allt du behöver för din balkong online. Om du satsar på växter som växer “uppåt”, längst med väggen, så kan du klä både balkongvägg och räcke med gröna växter. Det ger en härlig och mysig känsla i ditt uterum.